Samsø og Ballen

Perlen midt i Kattegat

Samsø - måske Danmarks smukkeste Ø og havet omkring øen indby­der til en vidunderlig blanding af dyb afslapning i rolige omgivelser og herlige aktiviteter. En spændende og levende ø, som du bare må opleve. Midt i Kattegat, midt i Danmark med færge fra både Hou i Jylland og fra Kalundborg på Sjælland direkte til Ballens ny færgehavn.

Samsø er på 114 kvadratkilometer heraf er 20% fredet. På Samsø finder man en ubeskrivelig smuk og meget afvekslende natur, der byder på mange oplevelser og muligheder for aktiviteter. 
Naturmæssigt er Samsø et stykke Danmark i miniformat: kyststrækninger med stejle skrænter, et bakkelandskab med dybe dale og smeltevandskløfter, hedelandskab og frugtbare landbrugsområder og fjord med mange øer og holme.På øen lig­ger en perlerække af hyggelige lands­byer, i alt 22 med hver sit særpræg. Hovedbyen er Tranebjerg, der ligger midt på øen 5 km fra Ballen. Øen har ca. 3800 indbyggere, kaldet samsinger.

Strandene varierer fra brede børnevenlige strande med lavt vand, til det lidt dybere, andre steder mere stenede strande, hvor der til gengæld er gode fiskemuligheder. Overalt er vandet krystalklart, og den lange kyststrækning betyder at du flere steder har stran­dene helt for dig selv.

Landskabet og de korte afstande gør at Samsø er ideel til cykelfe­rie.

Ballen ligger på den sydøstlige del af Samsø, og byen og dens strand er et yderst populært feriemål. Om sommeren summer Ballen og lystbådehavnen af liv, og der er en håndfuld gode caféer og restauranter i byen.
Blandt andet Ballen Badehotels Restaurant Behrnt, som serverer lækre retter og menuer indeholdende Samsøs lokalproducerede råvarer.

Se mere på www.ballenbadehotel.dk
Se meget mere om Samsø på www.visitsamsoe.dk 

Se/print kort over øen
Cykelruter Samsø

Oplevelser og aktiviteter på Samsø www.oplevsamso.dk 

nolimit